19 Nisan 2012 Perşembe

Sabah kahvaltısında poğaça

Bu yaşıyor olduğumuz bahar günlerinde malum bir güneşli,bir yağmurlu.Üşürken aynı zamanda terlemeyi başarabiliyoruz.İşte tam da bugünlerde işe gitmeden önceki ev kahvaltılarının, yatakta gözü kala kala son 10 dkya evden çıkabilme ihtimali üzerinde durabilen ey biz şehirliler "alternatif dilde urbans" için güme gittiğini düşünürsek..
Bu açlığı bastıran en yakın dostumuz poğaçalardır..Dereotlusu,peynirlisi,patateslisi.. ılık ılık yemeğe doyum olmaz bir bardak taze çayla...
Fakat;Paylaşmak istediğim asıl şey poğaça yapımında 1000 gr poğaçaya,1000gr katı yağ kullanıldığıdır.Tabii yiyecek maddelerinin toplu üretildiği her yerde olduğu üzere maddi kaygılardan ve maliyeti düşürmek açısından ucuz ve markasız düşük kaliteli malzemeler kullanıldığını da göz ardı etmemek gerekiyor.
Benim tavsiyem bu gibi durumlarda,akşamdan kekinizi yapın,sabah sarın bir peçeteye onu yiyin,en azından içinde hangi malzemelerin olduğunu bildiğiniz lezzetli mi lezzetli bir şeyler yemiş olursunuz.
Ben öyle yapıyorum ;)
Hürmetler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.