5 Mayıs 2011 Perşembe

Numara:9

Kişi mezun olduğu bölüme dört yılda verdiği emeğin karşılığını vermek isteğinden midir nedir..İdealist düşüncelere kapılıyor mutlaka kendi mesleğimi yapıcam,hesaplıcam,kitaplıcam aa olmazzz..diye bir yanlış çırpınış içindedir uyaranı yoktur..
Bana soran biri olsaydı,derdim ki;daha öğrenciliğin son sınıfından başlayarak kpss ,ales, kpds,üds sınavılarına mutlaka gir ki kayıp olmasın.ilk iş deneyimini yaşamadan önce ilgi dallarını tara, alabileceğin eğitimler varsa mutlaka kaydını yaptır,taramaların sonucu işletme lisansı gibi lisanslar olmalı görünüyorsa zaten girdiğin sınavların sonucuyla bir yüksek lisans yapma şansın vardır.Y.lisans yaparken iş bulmaya çalış. Erkeksen buradaki deneyimin asker dönüşü altın bilezik niteliğinde olabilecektir.
Bunların hiçbirini yapmamış biriysen... mezun olunca bulduğun ilk işe atlamışsan zaten sonraki iş arama kriterlerin direk önceki işinin donanımını kullanarak süzüldüğünden "nasıl başlarsan öyle gider" kuralı malesef işlemiş oluyor.İş deneyimin şöyle 5-6 yılı bulduğunda sahip olduğun işin dışında bir pozisyona kendini oturtamıyorsun.Bir bakıvermişsin farklı programlar,yan dallar...beklenilenler artmış ve daha da artmış...
Yani, kısacası daha işin başında bu bilinçte olanlar depar atıyorlar meslekdaşlarına tabii eğer eşit şartlardaysalar..Baba mesleği,tanıdığı olmak,doğuştan iki dili sular ve seller gibi olmak bunları yukarıdakilerin çok dışında tutuyorum....

1 yorum:

Daralan dedi ki...

Bu 5-6 yıllık deneyim sonucu kendinizi oturtamadığınız sizle tam uyuşamayan kriterler arasında elbette yaş sınırı da oluyor.

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.